Rijbewijs halen
Klik hier en
meld je nu aan!

Je wilt je rijbewijs halen, maar hoe gaat dat eigenlijk? Bij ons kun je beginnen met lessen vanaf 16,5 jaar. Zodra je begint met je lessen, moet je ook gelijk beginnen met het halen van je theorie-examen. Anders kun je namelijk geen tussentijdse toets en praktijkexamen doen. Als je te laat begint, moet je je tussentijdse toets of praktijkexamen een of twee weken uitstellen en dan zou het alleen maar langer duren! Een theorie-examen is 1,5 jaar geldig, dus eerst je theorie-examen en dan pas beginnen met lessen is ook een mogelijkheid!

Praktijklessen

Het landelijk gemiddelde voor een beginner is 45 lessen. Het is een gemiddelde, dus het kan zijn dat je meer of minder lessen nodig hebt. Het beste is om in blokken van 90 minuten te lessen. Dat is dus twee rijlessen per week. Het voordeel is dat je dan eerder je rijbewijs hebt en dat je meer tijd hebt om te oefenen in het examengebied. Dat betekent dat je er ongeveer een half jaar over doet voordat je je rijbewijs hebt. Let op dat je je tussentijdse toets eerder doet, dus dat je al in minder dan een half jaar je theorie-examen gehaald moet hebben. Wil je je rijbewijs sneller halen, dan kun je vaker per week lessen. Maar informatie over onze praktijklessen kun je hier vinden.

Tussentijdse toets

Als je wilt kun je een tussentijdse toets doen. Dan bekijkt een examinator van het CBR hoe ver je al bent. Ook heb je dan de mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor je bijzondere manoeuvres, zodat je die niet hoeft te doen tijdens je eerste praktijkexamen. Daarnaast is het grootste voordeel dat je de examensituatie al eens hebt meegemaakt. De tussentijdse toets is niet verplicht en zit inbegrepen bij onze grotere pakketten. Meer informatie over de tussentijdse toets vindt je hier.

Het examen

Als je er uiteindelijk klaar voor bent, ga je praktijkexamen doen. Als je hiervoor slaagt, heb je je rijbewijs binnen en ben je helemaal klaar met je opleiding. Dit doe je bij het CBR en in dezelfde auto die je gebruikt tijdens het lessen. Meer informatie hierover kun je hier vinden.