Praktijklessen
Meld je nu aan!
Je rijbewijs is een eenmalige investering waar je je hele leven profijt van hebt. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt en het maakt je onafhankelijk. Maar hoe werken de rijlessen in de praktijk?

Onze auto’s en instructeurs

Als je kiest voor rijles bij rijschool Van Voorst, rijd je altijd in dezelfde auto met altijd dezelfde rij-instructeur. Wij rijden met twee rij-instructeurs, namelijk Gerda en Ed van Voorst. We rijden allebei in de Hyundai i30. Heb je een voorkeur bij wie je je rijbewijs haalt, dan kun je dat doorgeven. Mocht uiteindelijk blijken dat het niet klikt tussen jou en je instructeur, dan kan er altijd gewisseld worden. Gerda en Ed zijn allebei opgeleid om je te helpen als je faalangst, rijangst of autisme hebt.

Rijles in de praktijk

Aan het begin van je rijles wordt je thuis opgehaald en achteraf wordt je ook weer thuis afgezet. Wil je ergens anders binnen de regio worden opgehaald, dan is dat ook mogelijk. Het ophaaladres en afzetadres hoeven ook niet hetzelfde te zijn, zolang je dit maar tijdig doorgeeft aan ons.

Gemiddeld heeft een leerling 45 rijlessen nodig. Je kunt zelf kiezen of een rijles 50, 75 of 100 minuten duurt. Ook kun je kiezen hoe vaak in de week je lest. Doorgaans nemen leerlingen 100 minuten achter elkaar, eenmaal in de week. Bij een langere rijles kun je verder rijden. Zo is het bij 50 minuten lastig om vanaf je huis op de snelweg te komen en weer op tijd bij de volgende leerling te zijn, terwijl daar bij 100 minuten genoeg tijd voor is.

RIS-methode

Voor je opleiding gebruiken we de RIS-methode (Rijopleiding In Stappen). Bij je eerste rijles krijg je van ons een praktijkboek. Hierin kun je vooraf het onderwerp van de rijles doornemen. We gaan pas door met het volgende onderwerp als je het huidige beheerst. Aan het eind van een onderwerp wordt je beheersing getoetst. Op deze manier leer je stapsgewijs autorijden en kun je je voortgang na elke les bekijken. Onze instructeurs zijn voor de RIS-methode opgeleidt en onze kwaliteit is gecontroleerd door het CBR. Voor meer informatie kun je kijken op: https://www.cbr.nl/1036.pp