Tussentijdse toets
Klik hier en
meld je nu aan!

Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar bij ons en een aantal hebben een tussentijdse toets. Een tussentijdse toets is een soort praktijkexamen om te oefenen. Dit is geen ‘echt’ praktijkexamen, dus je haalt niet je rijbewijs, maar kun je wel zien hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat. Bij een tussentijdse toets kunnen we bekijken hoe gevorderd je al bent. Het is niet verplicht om te doen, maar wordt wel aangeraden. Om een tussentijdse toets af te spreken moet je onze rijschool machtigen.

De voordelen:

 • Lijkt op een echt rijexamen.
 • Inzicht in de exameneisen.
 • Gerichte adviezen van de examinator om te slagen.
 • Maximaal voorbereid naar het examen.
 • Vrijstelling van bijzondere verrichtingen.
 • Afname examenangst.
 • Bewezen toename slagingspercentage.

 

Inhoud van de tussentijdse toets

Een tussentijdse toets bestaat uit verschillende onderdelen. Je moet een zelfstandige opdracht doen:

 1. Rijden naar een oriëntatiepunt.
  Er wordt je gevraagd om ergens heen te rijden, bijvoorbeeld naar het station.
 2. Clusteropdracht.
  Je krijgt verschillende kleine opdrachten. De examinator zegt bijvoorbeeld dat je de tweede afslag rechts moet nemen, daarna de rotonde driekwart en de eerste links. Dit zijn drie opdrachten die je dus moet onthouden.
 3. Navigeren.
  De examinator geeft je een adres. Die moet je zelf in de navigatie invoeren en met behulp van de navigatie moet je daarheen rijden.

Naast de zelfstandige opdracht rijd je de rest van het examen op commando van de examinator. In deze tijd doe je ook 2 bijzondere manoeuvres. Naast de zelfstandige opdracht, moet je ook een bijzondere manoeuvre doen. Een bijzondere manoeuvre moet gedaan worden in dezelfde straat. In deze straat moet je naar eigen inzicht een goede plek vinden om je opdracht te doen. De verschillende bijzondere manoeuvres zijn:

 1. De auto omkeren naar tegenovergestelde richting.
 2. Een auto voor- of achteruit parkeren.
 3. De auto stoppen achter een geparkeerde auto en daarna direct wegrijden.

Verder kan de examinator na een verkeerssituatie daarover vragen stellen. Ook wordt je beoordeeld op milieubewust rijden. Vooraf heb je een zelfreflectieformulier ingevuld. Deze wordt achteraf besproken met de examinator.