072-5742293

Duurzaamheid: van belang!

Verduurzaming van Nederland is een hot topic op dit moment. Ook bij Rijschool Van Voorst vinden we een leefbare toekomst voor iedereen belangrijk. Daarom rijdt een van onze instructeurs met de elektrische auto.

Elektrische auto: echt duurzaam?

Is deze wel echt zo duurzaam? Regelmatig komt in de media dat de elektrische auto niet zo duurzaam is als we denken wanneer de uitstoot van productie en de brandstof allebei wordt meegenomen. De productie van een elektrische auto geeft namelijk meer uitstoot dan die van een brandstofauto, mede door de accu. Daarnaast is de productie van stroom ook helemaal niet zo duurzaam in Nederland. Uit onderzoek blijkt echter dat ook in deze gevallen de elektrische auto duurzamer is. Over z’n hele leven genomen zal die 40% minder uitstoten! Wanneer de stroom in Nederland steeds groener wordt, zal dit verschil dus alleen meer toenemen (milieucentraal).

Voorheen zaten er nog nadelen aan de elektrische auto: een kleine actieradius en het duurt lang om op te laden. Echter kun je bij snellader je auto al van 10% naar 80% opladen in slechts 40 minuten. bij nieuwe modellen is de actieradius ook steeds groter. Onze auto heeft een actieradius van 500 km.

Wij zien elektrische auto als de toekomst en dé keuze om je rijbewijs voor te halen voor de duurzame autorijder. Ben je klaar om je rijbewijs te halen in onze elektrische auto? Klik hier om je aan te melden. Wij helpen je graag.

Tip: wij bieden sinds kort ook de combinatie-opleiding aan. Hiermee start je in onze elektrische auto waarbij je uiteindelijk examen doet in een schakelauto. Bekijk de Combinatie-opleiding die start in de automaat.

Verified by MonsterInsights