072-5742293

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? We beantwoorden je vraag graag persoonlijk. Bel, whatsapp of mail ons.

Onze rijlessen kosten €59 per 60 minuten en duren over het algemeen 90 minuten. Het maakt qua prijs niet uit of je een pakket neemt of liever losse lessen volgt. Kijk voor meer info op de prijslijst.

Dat kan. De voorkeur gaat echter uit naar een Ideal-betaling omdat de betaling dan gelijk in onze boekhouding verwerkt wordt en ook in jouw kostenoverzicht.

Dat kan. De voorkeur gaat echter uit naar een Ideal-betaling omdat de betaling dan gelijk in onze boekhouding verwerkt wordt en ook in jouw kostenoverzicht.

Nee hoor. Je mag het bedrag ook in termijnen betalen. Het belangrijkste is dat alles betaald is als alle lessen binnen het pakket afgerond zijn. Goed om te weten is dat het qua prijs niet uitmaakt of je een rijlessen pakket neemt of losse rijlessen volgt. Je mag dus ook gewoon per week betalen.

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. Wij begeleiden je naar het CBR en daar kun je ervaren hoe het is om een rijexamen af te leggen bij het CBR. Een examinator gaat met je mee en alles gaat zoals het bij het echte examen ook gaat. Aan het einde van de tussentijdse toets krijg je van de examinator te horen welke punten je nog moet verbeteren om te kunnen slagen voor het echte rijexamen. Tijdens de tussentijdse toets doe je ook twee bijzondere verrichtingen. De examinator kiest uit keren, parkeren, een stopopdracht of een hellingproef. Als dat goed gaat kun je daar tijdens het echte rijexamen vrijstelling voor krijgen en hoef je dus geen bijzondere verrichtingen meer te doen.

Het grote voordeel is natuurlijk dat je een keer meemaakt hoe het is om rijexamen te doen. Er zit iemand anders naast je in de auto, en die persoon is ook nog eens een examinator. Na de tussentijdse toets weet je wat er van je verwacht wordt en ervaar je wat het examenniveau moet zijn. Je hoort welke punten je nog moet verbeteren. Daarnaast kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Met al deze dingen doe jij je voordeel op het echte rijexamen en ga je wellicht met een geruster hart je examen tegemoet. En bij Rijschool van Voorst krijg je na een succesvolle tussentijdse toets ook nog eens examengarantie. Mocht je dus wel je tussentijdse toets halen, maar vervolgens zakken voor het rijexamen, krijg je van ons een gratis herexamen.

Bij Rijschool van Voorst haal jij je rijbewijs op jouw tempo. Je kunt daarom zo vaak per week rijles krijgen als je wilt. We raden wel aan om niet meer dan 3 rijlessen per week te doen, anders wordt het wel heel erg intensief. Ook is het handig om dit tijdig aan te geven want een voorwaarde is natuurlijk dat er plek is in onze agenda.

Dat kunnen we moeilijk aangeven. Iedereen heeft zijn eigen leergang. De ene persoon leert snel en de andere persoon heeft er wat meer moeite mee. Uit onderzoek door Bovag blijkt dat een gemiddelde leerling ongeveer 45 uur rijles nodig heeft. Lees meer over autorijles bij Rijschool van Voorst op deze pagina.

Onze rijlessen duren over het algemeen 1,5 uur per keer. Mocht je liever een uur rijles willen dan kan dit ook. Het is echter wel belangrijk om hierbij te vermelden dat wanneer je meer rendement uit je rijles haalt en effectiever te werk gaat, als je rijlessen langer zijn. Dit omdat je in anderhalf uur meer tijd hebt om te oefenen en niet steeds heen en weer rijdt van je huis naar de examenplaats.

Je kunt een rijles-app downloaden in de appstore / playstore. Die app heet “Plan Rijles”. Je krijgt een wachtwoord van ons om in te loggen. Je kunt in deze app alles vinden: van geplande rijlessen tot facturen, van een kostenoverzicht tot een instructievorderingskaart.

In de rijles-app staat een instructievorderingskaart. Hierop houden wij alle progressie bij. Wanneer alle onderdelen op niveau 8 staan, kan de leerling rijexamen doen. Op deze manier kun je precies zien hoe ver je kind is.