072-5742293

Automaat steeds populairder

Vroeger werd de automaat vooral geassocieerd met luie mensen. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Automaten zijn steeds verfijnder en worden bovendien steeds toegankelijker. Steeds meer gangbare auto’s zijn namelijk – soms zelfs standaard – uitgerust met een automaat. Het lessen in een automaat is daardoor ook sterk in opkomst. Waar leerlingen vroeger vrijwel automatisch voor een schakelauto gingen, kiezen tegenwoordig steeds meer leerlingen voor de automaat. Ook bij Rijschool Van Voorst kun je de keuze maken om af te rijden in een automaat.

Steeds meer tweedehands auto’s een automaat

Bij je keuze voor een schakelauto of een automaat is het ook goed om na te denken over je eerste auto. De sterke groei van het aantal automaten is namelijk ook terug te zien op de markt van tweedehands auto’s. Daar ligt het percentage automaten ook steeds hoger. Als je straks je rijbewijs hebt gehaald en je eerste eigen auto koopt, kan dat dus zomaar een automaat zijn. Ook dan is het verstandig om in een automaat te lessen, zodat je alvast veel ervaring opdoet. Wil je, op kortere of langere termijn, juist een schakelauto kopen? Dan adviseren we je rijles te nemen in een schakelauto.

Voordelen rijlessen in de automaat

In een automaat hoef je niet te leren schakelen en kun je een rijlespakket met wat minder rijlessen nemen. Dat je niet hoeft te schakelen voel je niet alleen in je portemonnee, maar ook tijdens het rijden. Doordat je niet op rijden én schakelen hoeft te focus, rijd je een stuk veiliger. Uiteraard kan het aantal rijlessen per persoon flink verschillen, dus we kijken tijdens de opleiding continu hoeveel lessen jij nodig hebt. Wanneer je meer lessen nodig hebt, kun je ze erbij kopen. Mocht je juist minder lessen nodig hebben, ook dan zit je niet aan de lessen van het pakket vast en hoef je deze lessen niet te betalen.

Ook duurzamer

Een automaat is niet alleen populairder, steeds vaker tweedehands te krijgen en iets goedkoper om in af te rijden, maar is ook duurzamer. Alle elektrische auto’s zijn namelijk een automaat. Een elektrische auto zal 40% minder uitstoten dan een brandstofauto. Rijden in een elektrische automaat is dus zeker ook een duurzame beslissing. Bij Rijschool Van Voorst is onze automaat ook een elektrische auto, waardoor ook het nemen van rijlessen bij ons op een duurzame manier kan. Op onze pagina over duurzaamheid kun je meer lezen over de elektrische auto en duurzaamheid.

Automaat of schakelauto?

Twijfel je nog of Rijschool Van Voorst de beste rijschool is voor jou, omdat je niet zeker bent over de keuze tussen automaat en schakelauto? Bij de keuze tussen automaat en schakelauto is het verstandig om meerdere afwegingen mee te nemen. Op onze blog hebben we al deze afwegingen op een rijtje gezet.