072-5742293

Carwash interview: Waarom Ed graag rijles geeft én alles over de tussentijdse toets

Posted on

Carwash interview: Waarom Ed graag rijles geeft én alles over de tussentijdse toets

Benieuwd wat nu het voordeel is van een tussentijdse toets, wat je kunt verwachten van een proefles of waarom wij zo graag rijles geven? In een reeks carwash interviews beantwoorden wij de meest gestelde vragen én een aantal vragen over Rijschool van Voorst. Dit keer legt Ed uit wat de voordelen zijn van een tussentijdse toets en waarom hij graag rijlessen geeft. Bekijk hier onze eerste carwash interviews!

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen bij het CBR. Natuurlijk begeleiden wij je naar het CBR. Daar gaat een examinator met je mee en gaat alles zoals bij het echte examen. Het voordeel daarvan is als je dan echt examen gaat doen, dat je al een keer bij het CBR bent geweest dus dat scheelt een boel stress en spanning. Je weet al precies hoe het in zijn werk gaat. Aan het einde van de tussentijdse toets krijg je van de examinator te horen welke punten je nog moet verbeteren om te kunnen slagen voor het echte rijexamen.

Het tweede voordeel is dat je vrijstelling kunt krijgen voor bijzondere verrichtingen: parkeren, een hellingproef, keren of de stopopdracht. Als je dat goed doet, hoef je die tijdens het examen niet meer te doen. En bij ons is er een extra voordeel van de tussentijdse toets! Als je namelijk een tussentijdse toets met succes behaald hebt, krijg je examengarantie. Dus mocht je de eerste keer zakken voor het examen, krijg je een gratis herexamen.

Wat vind Ed leuk aan rijles geven?

“Het leukste aan rijlessen geven is dat je met jonge mensen te maken hebt maar ook met mensen van alle leeftijden. Dus ook oudere mensen of mensen die het lang uitgesteld hebben. Een andere leuke bijkomstigheid van rijles geven is dat je met het verkeer bezig bent, als je daar liefhebber van bent is dat leuk om te doen. En het lesgeven zelf natuurlijk! Dat je mensen echt iets bijbrengt. Mensen komen bij je met het doel een rijbewijs te halen, en daar ga je samen mee aan het werk. En eigenlijk dus als je dat voor elkaar krijgt, dat leerlingen heel blij met hun rijbewijs weglopen. Dat is het mooiste!”

In volgende edities van carwash interview beantwoorden we nog meer vragen! Zo beantwoorden we hoeveel rijlessen je nodig hebt, hoe vaak per week je les kunt volgen en vertellen we je nog meer over Rijschool van Voorst. Wil jij ook rijlessen volgen bij Rijschool van Voorst? Boek een proefles!