072-5742293

Hoe stel je je spiegels af?

Posted on

Hoe stel je je spiegels af?

Je komt natuurlijk bij Rijschool Van Voorst om te leren autorijden. Weten hoe je een auto bestuurt is echter niet het enige onderdeel van je opleiding. Je spiegels en kijktechniek zijn belangrijk om je veilig in het verkeer te begeven. Hoe stel je die spiegels eigenlijk af?

Buitenspiegel

De buitenspiegel moet zo ingesteld zijn dat je net niet de achterkant van je eigen auto kan zien, met de horizon op driekwart hoogte. Zo zie je de weggebruikers schuinachter je zo goed mogelijk. Zorg dat je dit afstellen op een vlakke ondergrond doet en met je autostoel in de houding waarmee je rijdt.

Binnenspiegel

De binnenspiegel zit voor je bij het raam. Deze stel je zo af dat de linkerkant van de spiegel overeenkomt met de linkerkant van je achterraam en de onderkant van je spiegel overeenkomt met de onderkant van je achterraam. Zorg dat je dit in je gebruikelijke rijhouding doet.

Dode hoek

Door de spiegels juist af te stellen, maak je je dode hoek zo klein mogelijk. Scherp linksachter en rechtsachter zitten nog wel kleine, dode hoeken. Dat is waarom je tijdens de autolessen leert om ook over je schouder te kijken voordat je bijvoorbeeld een afslag maakt.