072-5742293

Hoogste slagingspercentages rijscholen op provinciaal vlak

Gepubliceerd op

Hoogste slagingspercentages rijscholen op provinciaal vlak

Hoe presteren rijscholen in de provincie Noord-Holland?

Rijschool van Voorst zet de kwaliteit van de rijlessen op de eerste plek. Dit komt uiteraard ten goede aan een hoog slagingspercentage. Maar hoe zit dat nou op provinciaal gebied? Gedurende een jaar zijn de cijfers van het CBR per provincie vergeleken. In dit artikel bespreken we de resultaten en mogelijke oorzaken van een verschil in score.

Grote verschillen: rijscholen Limburg hogere slagingspercentages dan Noord-Holland

Uit onderzoek blijkt dat er op gebied van slagingspercentages per provincie nog wel wat te verbeteren valt. Limburg en Overijssel behalen gemiddeld de hoogste slagingspercentages met 57%. Noord-Holland en Zuid-Holland presteren helaas veel minder, waar Zuid-Holland zelfs eindigt op een laatste plek met 44,9%. Het slagingspercentage van de provincie Noord-Holland is 49,7%. Beide provincies scoren laag en halen daarmee het landelijk gemiddelde naar beneden.

Elke 2 jaar wordt er een vergelijkend onderzoek gedaan naar de slagingspercentages per stad en provincie. Twee jaar geleden haalden Zuid-Holland en Noord-Holland het gemiddelde met zo’n 4 % naar beneden. De verdeling tussen de goed en slecht scorende provincies blijft ongeveer hetzelfde. Wart we wel zien is dat de uitersten bij het laatste onderzoek nóg verder uit elkaar lagen. De afgelopen periode was dat namelijk 27,3%, waar dat eerst nog 23,4% was.

Oorzaak verschil in slagingspercentage

Echt goed te verklaren is het verschil nog niet maar wat wel heel duidelijk naar voren komt is dat de CBR locaties in stedelijke gebieden veel meer examens afnemen dan in de landelijke gebieden. Dat verschil is bijvoorbeeld 20.000 examens in steden als Rotterdam, Amsterdam – die slecht scoren –  tegenover 3000 examens bij CBR- locaties die aanzienlijk hoger scoren.

Rijschool van Voorst trots op hoog slagingspercentage

Ondanks dat Noord-Holland niet hoog scoort, waar CBR examenlocatie Alkmaar – waar onze leerlingen afrijden –  deel van uit maakt, is het slagingspercentage van Rijschool van Voorst erg hoog met 65%. Daar zijn wij gezien alle cijfers dus extra trots op!

Wil je meer weten over slagingspercentages? Lees dan het artikel  “Hoogste slagingspercentages rijscholen Heerhugowaard”.