072-5742293

Waar voor je geld! Certificaat Rijleskeurmerk

Gepubliceerd op

Waar voor je geld! Certificaat Rijleskeurmerk

Rijleskeurmerk bij Rijschool van Voorst

Krijg je bij elke rijschool dezelfde kwaliteit rijles? Nee, bij de meeste rijscholen heb je geen kwaliteitsgarantie. Wij beschikken sinds kort over het Rijsleskeurmerk omdat Rijschool van Voorst jou die zekerheid wél wil bieden. De zekerheid dat je rijdt bij een goede rijschool. We leggen je graag uit wat dit betekent.

Ontstaan Rijleskeurmerk

Voor leerlingen is het lastig om op basis van de eerste indruk twee rijscholen te vergelijken. Een klik met de leraar en een nette auto zijn de basis maar hoe weet je verder welke rijschool je moet kiezen? Vanuit de branche was er dus collectief behoefte aan een certificaat of keurmerk dat aangeeft dat je als leerling goed zit en waar voor je geld krijgt.

Hoe zorgen we er bij Rijschool van Voorst voor dat de kwaliteit constant hoog is en blijft dat leggen we graag even uit.

Het Rijleskeurmerk is er voor consument én rijschool

De afgelopen jaren nam het totaal aantal personen met een autorijbewijs per jaar met zo’n 100.000 personen toe (Bron: CBS) en er zijn in Nederland zijn er zo’n 8000 rijscholen (bron: Rijleskeurmerk). De lesprijzen verschillen en zijn in de loop der jaren toegenomen van gemiddeld 29 euro in 2000 naar 44 euro in 2018. Je krijgt alleen niet altijd waar voor je geld en dat leidde tot teleurstelling.

Het idee voor Rijleskeurmerk ontstond 4 jaar geleden en op 1 januari 2019 is het keurmerk officieel. Vanaf nu worden rijscholen getoetst en kan je goede en slechte rijscholen makkelijker uit elkaar houden. Rijscholen met aandacht voor kwaliteit vinden dat natuurlijk geweldig.

Wie bepaalt welke rijschool het Rijleskeurmerk krijgt?

Het certificaat is een samenwerking van verschillende onafhankelijke keurmeesters verbonden via het Centrum voor Certificatie en het LBKR (Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche). Het doel is om elke rijschool uit te dagen om actief de kwaliteit hoog te houden.

Controle door onafhankelijke auditors

Rijscholen met het Rijleskeurmerk onderscheiden zich doordat ze aantoonbaar aan de eisen voldoen die door de markt gesteld worden. Elke 3 jaar worden de rijscholen die gecertificeerd zijn met het Rijleskeurmerk gecontroleerd door onafhankelijk keurmeesters. Daarnaast voeren ze jaarlijks zelf een evaluatie uit en vatten dat samen in een rapport. Zo weet je dus zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Wat controleren ze?

Er wordt gekeken naar de volgende onderdelen:

 • Deskundigheid en professionaliteit van de rijinstructeurs
 • Lesvordering van leerlingen
 • Hoogte van het slagingspercentage
 • CBR examenregistratie
 • Aantal examens per kalenderjaar
 • Informatie op de website
 • Betrouwbaarheid van rijschool als het gaat om administratie en bedrijfsvoering
 • Behandelde onderdelen tijdens rijlessen
 • Kwaliteit van de middelen (auto’s, camerasysteem, etc.)
 • De facturatie en betalingen
 • Leerlingenadministratie
 • Plan van aanpak
 • Kwartaal en jaaroverzichten
 • Daarnaast moeten er veel officiële documenten aangeleverd worden / inzichtelijk zijn voor een audit.

Sinds begin april is Rijschool van Voorst ook gecertificeerd met het Rijleskeurmerk. Dat geeft aan dat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat en dat we aan alle eisen voldoen. Je krijgt dus altijd waar voor je geld.

Wil je meer weten over autorijlessen bij Rijschool van Voorst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het volgende formulier.