072-5742293

Nieuwe coronamaatregelen

Posted on

Nieuwe coronamaatregelen

Belangrijk nieuws voor onze (toekomstige) leerlingen. Afgelopen dinsdag heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Hoewel er in die persconferentie geen nieuwe coronamaatregelen zijn aangekondigd voor rijscholen specifiek, is er wel aangedrongen door het kabinet om mondkapjes te dragen. Het CBR heeft daarom mondkapjes verplicht gemaakt tijdens de rijlessen.

Heeft u een mondkapje gedragen tijdens de rijlessen?

Dat is de vraag die het CBR voortaan zal stellen bij aanvang van elk examen. Wanneer blijkt dat een leerling geen mondkapje heeft gedragen tijdens de rijlessen, zal het examen stopgezet worden. Enkel de examens van leerlingen die wel mondkapjes hebben gedragen tijdens de rijlessen zullen dus mogelijk zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat iedereen rijlessen neemt om naar naar het examen toe te werken, want zonder examen geen rijbewijs. Daarom zal vanaf nu het dragen van een mondkapje verplicht zijn bij alle rijlessen. Leerlingen moeten zelf voor een mondkapje zorgen.

Hiervoor namen we ook al andere maatregelen. We luchten de auto en ontsmetten oppervlakten zoals het stuur tussen twee leerlingen door. Daarnaast checken we bij alle leerlingen of ze klachten hebben en zetten we de rijlessen tijdelijk op pauze wanneer dat het geval is. Ook deze maatregelen zullen we blijven nemen. Alle leerlingen toonden tot nu toe begrip en medewerking en daar zijn we blij mee.

Tot snel in de auto!

Verified by MonsterInsights