072-5742293

Parkeren: een aantal tips

Posted on

Parkeren: een aantal tips

Parkeren, het is een onderwerp waar veel over geschreven wordt. Ook in de auto besteden we er veel aandacht aan. Toch is het iets wat velen lastig vinden, met name het fileparkeren. In deze blog schrijven we wat je eraan kan doen om het makkelijker voor jezelf te maken.

Een goede rijopleiding

Goed parkeren zonder stress begint al bij de opleiding. Als jij je rijbewijs gaat halen, kies ervoor om niet zo snel mogelijk af te rijden. Dat klinkt namelijk verleidelijk, en het zorgt ook voor minder kosten, maar doet ook af aan de kwaliteit. De extra uurtjes die je besteed aan je rijlessen zullen het echter volledig waard zijn om straks zonder stress en lekker ontspannen te kunnen rijden. Verschillende rijscholen zullen ook je ook extra ondersteuning kunnen bieden. Bij Rijschool Van Voorst kun je bijvoorbeeld terecht voor kwalitatieve lessen samen met ons camera systeem. Hiermee kun je terugkijken wat je zelf doet tijdens het rijlessen en kan de focus van de rijles hierop ook aangepast worden.

Bewaar de rust

Dit is een tip die altijd opgaat bij autorijden. Met name als er anderen in de auto zitten, kun je het gevoel hebben dat de druk hoog is om het goed te doen, maar soms jutten we ook onszelf op. Het gaat er niet om dat je de snelse parkeerder van het land bent. Zolang je auto er uiteindelijk staat, dat is het belangrijkste. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Wanneer je de weg versperd, is het zaak om zo snel mogelijk uit de weg te gaan. Probeer te bedenken dat jezelf in deze situatie stress geven juist niet de snelste manier zal zijn. Negeer toeterende auto’s, die kunnen die paar extra seconde echt wel wachten!

Het hoeft niet in een keer goed!

Je parkeert, je stapt uit en dan blijkt dat je niet binnen het vak staat. Of tijdens het fileparkeren zelf blijkt al dat je niet gaat uitkomen. Geen stress, rij weer een stukje terug en stuur bij. Blijf net zo lang insteken totdat je goed staat, waarbij je uiteraard blijft opletten op het verkeer om je heen. Zo leg je geen druk op jezelf dat het in een keer goed moet en staat je auto straks uiteindelijk nog steeds netjes geparkeerd.

Ga oefenen

Net als alle vaardigheden, geldt bij parkeren ook: oefening baart kunst. Wanneer je parkeren moeilijk vindt, neem op een vrij moment de tijd om je auto op een rustige plek in te parkeren. Wanneer je dit een aantal keer doet, zul je zien dat het steeds beter gaat. Mocht je angst hebben om dit te doen, kan een opfriscursus een goed idee zijn. Bij Rijschool Van Voorst helpen we je graag! Kies zelf hoeveel extra les(sen) je wil nemen en wij spijkeren je weer helemaal bij. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

 

Verified by MonsterInsights