072-5742293

Carwash interview: proefles en aantal lessen voor een rijbewijs

Posted on

Carwash interview: proefles en aantal lessen voor een rijbewijs

Tijdens dit Carwash interview krijgen Ed en de auto er stevig van langs. Terwijl de rollen van de wasstraat voor flink wat geluid zorgen beantwoord Ed twee vragen: Hoe ziet een proefles er uit en hoeveel lessen heb ik nodig? Beide vragen worden vaak gesteld, lees verder voor het antwoord of luister wat Ed te zeggen heeft in de video’s!

Hoe ziet een proefles eruit?

Een proefles, vaak de eerste kennismaking met rijlessen en de rijschool. Veel mensen vragen zicht dan ook af wat zij van een proefles kunnen verwachten. Ed vertelt ons meer over de proeflessen bij Rijschool van Voorst:

“De meeste mensen kunnen nog niets, omdat ze nog nooit auto hebben gereden. Dus dan gaan we van het begin af aan beginnen. Dan kijken we hoe we mensen zoveel mogelijk in één les kunnen laten doen. Dus we proberen wel meteen het sturen, gas geven en schakelen te doen. Maar gaat het niet, dan geeft het ook niet. Dan doen we dat gewoon de volgende les.”

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Zo snel mogelijk je rijbewijs halen, voor veel van onze leerlingen is dat het doel. Natuurlijk willen wij ook iedereen zo snel mogelijk aan een rijbewijs helpen. Maar wanneer ben je er klaar voor om examen te doen bij het CBR in Alkmaar? Spoiler alert: dat verschilt per persoon. Maar Ed legt het graag verder uit!

“Dat verschilt heel erg per persoon. Wij gaan altijd uit van een gemiddelde, 45 lessen. Dat is het landelijk gemiddelde, dus niet zozeer alleen bij onze rijschool. Maar door het hele land hebben mensen gemiddeld 45 lessen nodig om hun rijbewijs te halen. Maar dat zeg ik, het verschilt per persoon. Het kan natuurlijk zijn dat jij meer of minder lessen nodig hebt.”

Woon jij in Heerhugowaard, Alkmaar of de omgeving van Heerhugowaar en Alkmaar? En wil je ook je rijbewijs halen? Schrijf je dan hier in bij Rijschool van Voorst.

Verified by MonsterInsights