072-5742293

Op naar je rijbewijs: aanmelden rijexamen bij CBR Alkmaar

Gepubliceerd op

Op naar je rijbewijs: aanmelden rijexamen bij CBR Alkmaar

Aanmelden voor een rijexamen in Alkmaar

Jouw rijschool en jij zijn het eens: je bent zover! Je hebt voldoende lessen gehad en je hebt je flink ontwikkeld de afgelopen tijd. Je vaardigheden en rijstijl zijn dik in orde en het is tijd om je bij het CBR Alkmaar aan te melden voor het praktijk rijexamen. Maar hoe gaat het aanmelden in zijn werk? Dat vertellen we jou in dit artikel.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je al geslaagd zijn voor je theorie-examen en minimaal 17 jaar zijn. Je kunt jezelf niet aanmelden bij het CBR, dat doet je rijschool voor je. Wel moet je jouw rijschool eerst machtigen via “Mijn CBR”. Daarvoor heb je wel het juiste CBR-rijschoolnummer nodig dat je kunt vinden via de Rijschoolzoeker . Tijdens het machtigen van je rijschool, vraagt het CBR ook om je medische verklaring in te vullen en aan het CBR te betalen. Dat kan je dan online in een keer samen met het machtigen regelen. Een medische verklaring is maximaal een jaar geldig en kost € 37,80.

Je logt in op Mijn CBR met je DigiD. Zodra je jouw rijschool gemachtigd hebt, krijgen zowel jij als je rijschool daar een update van en kan de rijschool een examen voor je inplannen.

Na aanmelding duurt het even voordat je examen mag doen. Het gemiddelde is ongeveer 5 a 6 weken maar het kan nogal eens verschillen afhankelijk van de periode (de zomer is drukker), vakanties, jouw beschikbaarheid (we kunnen rekening houden met gewenste dagen en tijdstippen), beschikbaarheid CBR en locatie.

Nadat we je hebben aangemeld voor het rijexamen, ontvang jij automatisch op hetzelfde e-mailadres als dat bij DigiD bekend is, een uitnodiging van het CBR met de datum en tijd van je rijexamen.

Geïnteresseerd in rijles bij Rijschool van Voorst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via dit contactformulier.