072-5742293

Rijles angst? Rijschool van Voorst in Alkmaar helpt je op weg!

Posted on

Rijles angst? Rijschool van Voorst in Alkmaar helpt je op weg!

Hoe is het om rijles te volgen met angst voor autorijden? Dit onderwerp hebben wij besproken met Annemarie. Naast haar werk voor Buurtdiensten volgt zij een opleiding tot onderwijsassistent en heeft zij recent haar rijbewijs gehaald bij Rijschool van Voorst.

Angst voor rijlessen

Annemarie heeft altijd veel angst gehad voor autorijden, met name op de snelweg voelt zij zich niet fijn. Haar man heeft wel zijn rijbewijs en vooral voor hem vond Annemarie het tijd worden dat zij ook auto kon rijden. Wanneer ze samen lange stukken rijden vond ze het vervelend voor hem dat ze tijdens het rijden niet af konden wisselen. Afgelopen jaar heeft Annemarie toch de stap genomen om haar rijbewijs te halen en met succes, inmiddels is Annemarie één van de vele geslaagden van Rijschool van Voorst.

Gedurende de rijlessen hebben Gerda en Annemarie naast het oefenen veel aandacht besteed aan de angst voor het rijden.

“Ik vond alles lastig en eng, hierdoor was ik ook iedere les zenuwachtig. Gerda heeft mij specifieke tips gegeven hoe ik daar mee om kan gaan. Uiteindelijk was ik bij mijn tussentijdse toets niet eens zenuwachtig, ik vond het eigenlijk niet heel bijzonder. Wel heeft het mij geholpen met het rijexamen, ik wist al precies wat ik kon verwachten. Ik vond ook het gebruik van de lescamera goed, zo kan je terugzien wat er goed gaat en wat niet.”

Rijexamen in Alkmaar zonder angst

Wanneer je rijles volgt bij Rijschool van Voorst zal het rijexamen in Alkmaar plaatsvinden, zo ook voor Annemarie. Ondanks haar rijangst was zij voor het examen relatief rustig en heeft Annemarie inmiddels haar rijbewijs op zak.

“De lessen en tips van Gerda hebben mij goed voorbereid op het rijexamen. Eigenlijk was ik voor het rijexamen echt enorm zenuwachtig en het laatste stukje terug naar het CBR ook. Maar daar tussenin helemaal niet.”

Annemarie geslaagd voor rijexamen bij Rijschool van Voorst

Rijschool van Voorst is een aanrader voor rijlessen in Alkmaar en Heerhugowaard

Annemarie woont zelf in Heerhugowaard en kende Rijschool van Voorst al. Haar zus, zoon en schoondochter hebben allemaal bij ons gereden.

“Ik zou Rijschool van Voorst zeker aanraden aan anderen! Gerda heeft mij zo goed begeleid met mijn angst, dat ik het alleen daarom al zou aanraden. De eerste keer zelfstandig rijden nadat ik mijn rijbewijs heb gehaald was ook met Gerda, hebben we gewoon een rondje gereden in Heerhugowaard. Ik heb echt veel last gehad van angst voor het rijden tijdens de rijlessen, maar nu ik mijn rijbewijs heb valt het allemaal wel mee en ben ik een stuk comfortabeler dan ik was.”

Annemarie geeft andere leerlingen de tip om vooral jezelf te blijven en de tijd te nemen. Met rustig rijden en de tips tijdens de lessen gaat het uiteindelijk steeds beter.

Wil jij ook je rijbewijs halen? Schrijf je hier in voor een proefles bij Rijschool van Voorst!

 

Verified by MonsterInsights