072-5742293

Geslaagd bij Rijschool van Voorst in Alkmaar

Posted on

Geslaagd bij Rijschool van Voorst in Alkmaar

We spraken met Emma, een 25-jarige studente Oriëntaalse talen en communicatie die recent bij ons geslaagd is voor haar rijbewijs. We bespraken met Emma hoe zij bij Rijschool van Voorst terecht is gekomen, wat zij leuk en spannend vond tijdens de lessen en over haar eerste zelfstandige autorit.

Rijlessen volgen in Alkmaar

Als alternatief voor het reizen met het openbaar vervoer in Alkmaar en om van A naar B te komen wilde Emma graag haar rijbewijs halen. Haar ouders hebben ook rijlessen gevolgd bij Rijschool van Voorst en dus wist Emma wat ze kon verwachten tijdens haar rijlessen, de keuze was daarom snel gemaakt. Inmiddels volgt ook haar broertje rijlessen bij Rijschool van Voorst!

Het inschatten van andere weggebruikers, wat zij gaan doen en hoe je hierop moet inspelen vond Emma het lastigst om te leren. Tijdens de rijlessen bespraken ze vaak dat dit altijd voorspellen blijft, hoe je hiermee om kunt gaan en dat dit makkelijker zal worden wanneer je meer ervaring opdoet. Rijden met de lescamera vond Emma wel even spannend.

“Het is even wennen en tijdens het rijden heb ik wel gedacht oh dit gaat niet goed, maar achteraf kun je heel goed kijken hoe je dingen anders op moet lossen. Het is een goede manier om feedback te krijgen.”

Naar het examencentrum in Alkmaar voor de tussentijdse toets en rijexamen

Emma is in één keer geslaagd voor haar rijexamen en heeft daarvoor een tussentijdse toets gedaan. Het voordeel hiervan vond zij dat je alvast kunt oefenen voor het examen, iets waar Emma heel gespannen voor was.

“Door eerst een tussentijdse toets te doen wist ik wat ik kon verwachten van het rijexamen. Ik had echt examenstress en het is vooral even wennen dat er iemand anders naast je zit. Maar uiteindelijk ging het wel weer, en ben ik geslaagd voor mijn rijexamen.”

geslaagd-rijschool-van-voorst

Zelfstandig rondrijden in Alkmaar

Na het rijexamen was de eerste keer solo rijden voor Emma gelijk een lange rit. Zij bracht iemand van Alkmaar naar Den Helder en reed op de terugweg alleen naar huis. Dit betekende voor haar meteen 3 kwartier in de auto, wat geen enkel probleem voor haar was! Nu haar rijlessen erop zitten geeft Emma ook een tip aan andere leerlingen:

“Alles komt met ervaring. Het kan spannend zijn, maar hoe vaker je het doet hoe makkelijker en relaxter het wordt. Je ontwikkelt steeds meer zelfvertrouwen en ziet dat alles eigenlijk wel goed gaat.”

Rijlessen bij Rijschool van Voorst

Natuurlijk waren wij ook heel benieuwd wat Emma vond van het leren autorijden en van de lessen bij ons.

“Ik vond het heel leuk dat je begint met een beetje sturen en gas geven en dat je uiteindelijk echt zelfstandig aan het rijden bent. En natuurlijk dat je na het halen van je rijbewijs zelfstandig de weg op mag! Ik zou Rijschool van Voorst aan anderen aanraden. Er werd echt gelet op hoe ik persoonlijk rijd en het best kan inspelen op verschillende situaties. Mijn broertje volgt ook rijles bij Rijschool van Voorst en hij krijgt hele andere tips, die weer beter bij hem en zijn ontwikkeling passen.”

Wil jij na het lezen van dit artikel ook je rijbewijs halen bij Rijschool van Voorst? Meld je hier aan!