072-5742293

Slagingspercentage Rijschool van Voorst een van de hoogste in omgeving Heerhugowaard

Posted on

Slagingspercentage Rijschool van Voorst een van de hoogste in omgeving Heerhugowaard

Nieuwe cijfers CBR

Halverwege juli zijn de cijfers met betrekking tot het slagingspercentage per rijschool vernieuwd. Elk kwartaal werkt het CBR deze cijfers bij. De meetperiode is het gemiddelde van de afgelopen 4 kwartalen. Uit de cijfers na het eerste kwartaal van 2019 kwam al naar voren dat Rijschool van Voorst 4 % boven het gemiddelde slagingspercentage zat en nu blijkt dat dat het tweede kwartaal nog verder is gestegen tot een hoog slagingspercentage dat wel 11% boven het gemiddelde van de examenlocatie Alkmaar.

Hoe berekent het CBR slagingspercentages?

Regelmatig wordt er in de pers bericht over rijscholen met een laag slagingspercentage. Maar hoe zit dat nou precies? Het CBR is verplicht de slagingspercentages m.b.t. de praktijkexamens van de ingeschreven rijscholen openbaar te maken. Hoe dat tot stand komt is als volgt.

Een rijschool heeft regelmatig leerlingen die een praktijk rijexamen doen bij het CBR. Een aantal leerlingen gaan voor de eerste keer op en de anderen gaan voor een herexamen. Van al die examens houdt het CBR bij wat de uitslag is. Daaruit komt een algemeen slagingspercentage, dat weer verder is onderverdeeld in 2 gespecificeerde slagingspercentages. Een voor het eerste rijexamen en een voor de herexamens. Op de website van het CBR staat het slagingspercentage per rijschool voor alle examens samen. Landelijk is het gemiddelde percentage 50%. Wanneer je op de naam van je rijschool klikt dan kun je ook de percentages van het eerste examen en herexamens apart zien. Het CBR ververst elke 3 maanden de cijfers op hun site. Begin april, begin juli, begin oktober en begin januari kun je de ge├╝pdatete percentages verwachten. De rijscholen zelf kunnen echter wel elke dag de actuele status zien.

CBR Alkmaar: slagingspercentage Rijschool van Voorst versus overige rijscholen

In totaal hebben er de afgelopen 4 kwartalen 95 leerlingen van Rijschool van Voorst een praktijkexamen afgelegd. Van de 49 leerlingen die voor het eerst examen deden is 65% geslaagd en van de 46 personen die een herexamen deden geldt er een slagingspercentage van 52%. Het gemiddelde op de CBR locatie Alkmaar is 48%. Rijschool van Voorst zit daar dus een trotse 11% boven en staat garant voor kwaliteit. Niet alleen het begin dit jaar behaalde Rijleskeurmerk toont dat aan maar ook de vrijgegeven slagingspercentages van het CBR benadrukken dit.

Wil jij meer weten over autorijles bij Rijschool van Voorst? Neem dan telefonisch contact met ons op of via het contactformulier op onze site.

statisteken, slagingspercentage

 

Verified by MonsterInsights