072-5742293

2toDrive: hogere slagingspercentages 17-jarigen

Gepubliceerd op

2toDrive: hogere slagingspercentages 17-jarigen

2toDrive

Wist je dat het mogelijk is al voor je 18e je rijbewijs te halen? In dit artikel vertellen we je iets meer over 2toDrive, de slagingspercentages en 2toDrive bij Rijschool van Voorst.

In 2011 is het experiment 2toDrive begonnen als één van de maatregelen om de verkeersveiligheid van jongeren in de auto te vergroten. Hierdoor mag je als 16-jarige beginnen met rijlessen en vanaf je 17e ook je rijbewijs halen. Hierna mag je tot aan je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach autorijden. Dit idee is ontstaan in het buitenland en moet ervoor zorgen dat jongeren al eerder ervaring in het verkeer op doen, zodat zij minder vaak betrokken zijn bij ongelukken als zij vanaf hun 18e zelfstandig autorijden. Het experiment liep eind 2017 ten einde en bleek toen al een succes, in maart 2018 werd de wet doorgevoerd. Begin 2019 waren er al ruim 287.000 jongeren die sinds 2011 deel hebben genomen aan het project.

Slagingspercentages 17-jarigen hoger

Er zijn dus al heel wat jongeren eerder op de weg door 2toDrive. Nu blijkt uit onderzoek dat het slagingspercentage van 17-jarigen hoger is dan dat van 18-jarigen. In 2017 zijn 33.000 jongeren van 17 jaar in één keer geslaagd voor hun rijbewijs, tegenover 30.000 18-jarigen die voor het eerst examen deden.

Slagingspercentage Rijschool van Voorst één van de hoogste in Heerhugowaard

Wist je dat wij als Rijschool van Voorst één van de hoogste slagingspercentages in Heerhugowaard hebben? Deze maand zijn de meest recente slagingspercentages van het CBR weer gepubliceerd, ons slagingspercentage over het afgelopen jaar is 65%. Hiermee zitten wij boven het gemiddelde slagingspercentage van de examenlocatie Alkmaar, namelijk 47%.

Natuurlijk zijn wij hier hartstikke trots op, vooral omdat dit bevestigt wat wij met onze leerlingen willen bereiken: jou als goede bestuurder de weg op sturen!

2toDrive bij Rijschool van Voorst

Rijschool van Voorst in Heerhugowaard staat al 29 jaar bekend als de rijschool die net wat persoonlijker is. Dit zie je terug in extra aandacht, onze service en de manier waarop wij les geven. Zo behalen wij met onze leerlingen de beste resultaten. Ook bij Rijschool van Voorst helpen we 17-jarigen op weg met 2toDrive. Samen zorgen we voor prettige rijlessen waarmee jij je zo goed mogelijk voorbereid op het rijexamen. Tijdens de lessen maken we bijvoorbeeld gebruik van een lescamera zodat we heel nauwkeurig verkeerssituaties en handelingen terug kunnen kijken.

Dus waar wacht je nog op? Meld je aan en haal samen met ons al op je 17e je rijbewijs! Neem telefonisch of via het contactformulier contact met ons op.