072-5742293

Rijleskeurmerk: gegarandeerd kwaliteit

Posted on

Rijleskeurmerk: gegarandeerd kwaliteit

De voordelen van het rijleskeurmerk

Sinds april voert Rijschool van Voorst het rijleskeurmerk. Het rijleskeurmerk betekent dat je les neemt bij een betrouwbare rijschool waar je verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande lessen. En die garantie biedt Rijschool van Voorst jou natuurlijk graag. Maar wat houdt zo´n rijleskeurmerk nou precies in en aan welke eisen moet de rijschool voldoen? In dit artikel leer je welke voordelen het oplevert als je lessen neemt bij een gecertificeerde rijschool.

Er valt heel wat te kiezen op het gebied van rijscholen. Maar hoe haal je nou de goede rijscholen eruit? Dat kan lastig zijn. Als je lest bij een rijschool die in het bezit is van het rijleskeurmerk weet een aantal dingen zeker:

Bevoegd instructeur met Verklaring Omtrent Gedrag

Je krijgt altijd les krijgt van een instructeur met een actuele bevoegdheid dat betekent dat zij of hij daadwerkelijk een opgeleid rijinstructeur zijn en daarvoor examen hebben afgelegd. Daarnaast moet een instructeur een bepaald taalniveau hebben en in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Jouw rijinstructeur weet waar hij het over heeft

Het niveau van je rijinstructeur is goed. Om het niveau hoog te houden moet een rijinstructeur jaarlijks 3 uur met een collega meerijden en rijdt een collega ook 3 uur met hem mee. Zo kunnen ze van elkaar leren en ervaring uitwisselen.

Examen in jouw lesauto

Je hebt de garantie dat je tijdens het examen in dezelfde auto rijdt als waar je tijdens je autorijlessen in reed.

Goed slagingspercentage rijschool

Goede slagingspercentages want de rijschool mag niet meer dan 10 procent onder het landelijke gemiddelde zitten en moet ook een minimum aantal rijexamens per jaar laten afleggen

Op alles voorbereid

Je lest in verschillende gebieden, op verschillende tijdstippen en hebt gereden tijdens alle weersomstandigheden.

Goed bereikbaar voor vragen

De rijschool is goed bereikbaar voor reeds ingeschreven leerlingen. Je krijgt altijd binnen 12 uur een reactie.

Duidelijke afspraken, transparante communicatie

De ontwikkeling van de leerling en gemaakte afspraken moeten duidelijk inzichtelijk zijn voor de leerling. Communicatie gebeurt op een transparante manier.

Goede auto en lesruimtes

Zowel de auto als de eventuele lesruimtes moeten voorzien zijn van een bepaalde uitrusting en voldoen aan een lijst met eisen, waaronder het afsluiten van verschillende verzekeringen, die de veiligheid en het comfort van de leerling moeten waarborgen.

Compleet lesprogramma

Je behandelt tijdens je autorijlessen alle verplichte lesonderdelen, 37 in totaal, die je in het verkeer tegen gaat komen en mogelijk tijdens het rijexamen getoetst worden.

Bovenstaande voordelen zijn de belangrijkste redenen waarom jij zou moeten kiezen voor een rijschool met het rijleskeurmerk. Er zijn nog veel meer eisen voordat een rijschool dit keurmerk mag voeren – bekijk het complete erkenningsschema op https://rijleskeurmerk.nl/criteria/ – maar dit zijn voor jou de belangrijkste.
Behalve de hierboven genoemde voordelen bewaakt het keurmerk de algehele kwaliteit van rijlessen, instructeurs en het imago van rijschoolbranche.

Benieuwd naar hoe een rijles bij Rijschool van Voorst is? Neem dan contact met ons op of plan je proefles in via dit formulier.

    Snel op weg in 2020 met Rijschool van Voorst!

    Schrijf je vóór 1 maart 2020 in voor minimaal 10 rijlessen en ontvang 1 les gratis!

    [honeypot aan-445]