072-5742293

Hoogste slagingspercentages rijscholen Heerhugowaard

Posted on

Hoogste slagingspercentages rijscholen Heerhugowaard

Bureauonderzoek: van Voorst 2e plek ranglijst hoge slagingspercentages

Pas geleden berichtten wij al op onze website over de bekendmaking van de kwartaalpercentages van het CBR. Daaruit bleek dat Rijschool van Voorst hoog eindigt in de regio Alkmaar. We hebben verder bureauonderzoek laten doen naar deze slagingspercentages en we delen de resultaten graag met jullie.

Vergelijkend bureauonderzoek naar slagingspercentages Rijscholen Heerhugowaard

Het onderzoek is verricht onder alle rijscholen in Heerhugowaard die aangemeld zijn bij het CBR en waar dus examens zijn afgenomen. Er is gekeken naar het totaal aantal afgenomen examens in een jaar tijd in verhouding tot het gemiddeld aantal geslaagden (uit het eerste én herexamen samen).

Uit de resultaten blijkt dat Rijschool van Voorst een top 3 plek behaalt als het gaat om het aantal geslaagden. In de grafiek hieronder zie je de scores. De rijscholen die binnen het groene vlak vallen, komen het beste uit de test. Van de 24 scholen uit Heerhugowaard zijn er maar 6 die een slagingspercentage hebben hoger dan 55%. Het gemiddeld aantal afgenomen examens van het afgelopen jaar is voor deze groep 54 examens. Rijschool van Voorst heeft een slagingspercentage van 65% met 66 examens. Een hoge score, zelfs voor het groene vak nog bovengemiddeld.
Behalve dat het slagingspercentage hoog is, is dus ook het aantal afgenomen examens noemenswaardig. Het bureau dat het onderzoek deed geeft aan: “we zien dat het slagingspercentage van de nummer 1 erg hoog is, wel 81%, maar het aantal examens ligt echter ver onder het gemiddelde. Je kunt je dus afvragen wat dat percentage dan zegt. De beste indicatoren van een rijschool die kwaliteit biedt, zijn veel afgenomen examens én een hoog slagingspercentage. Rijschool van Voorst heeft dat beiden.”

In juli kwam uit de kwartaalpercentages van het CBR al dat het slagingspercentage van Rijschool van Voorst 11% hoger ligt dan het gemiddelde van 48% van de CBR locatie Alkmaar en 9% hoger dan het landelijk gemiddelde van 50%.

hoogste slagingspercentages rijscholen heerhugowaard

Hoog slagingspercentage

Dat Rijschool van Voorst zo goed uit het onderzoek komt is natuurlijk fijn. Gerda van Rijschool van Voorst geeft aan “Wij kijken echt naar de ontwikkeling van de student. We geven ze pas op voor een rijexamen als we er echt in geloven en overhaasten dat niet. Wij vinden het belangrijk dat studenten niet enkel op korte termijn voldoende presteren maar leiden ze echt op tot verantwoorde en veilige autobestuurders voor de lange termijn.”

Meer lezen over slagingspercentages? Lees dan ook “Slagingspercentage Rijschool van Voorst een van de hoogste in omgeving Heerhugowaard“.

Verified by MonsterInsights