072-5742293

Alles dat je wilt weten over een proefrijles bij Rijschool van Voorst

Gepubliceerd op

Alles dat je wilt weten over een proefrijles bij Rijschool van Voorst

Beginnen met rijles

Je bent er klaar voor: je wilt autorijlessen nemen! Het eerste waar je naar zoekt is een rijschool in de buurt. Via het CBR check je misschien slagingspercentages, je vraagt je vrienden en kennissen of ze nog tips hebben en vergelijkt verschillende websites. Uiteindelijk heb je een shortlist van rijscholen die in de smaak vallen. Je besluit bij één van deze rijscholen een proefrijles aan te vragen om kennis te maken met de instructeur, de auto en de manier van rijlessen. In dit artikel vertellen we je meer over hoe een proefrijles bij Rijschool van Voorst in zijn werk gaat.

Voorbereiding en tips

Misschien ben je wel zenuwachtig, dat geeft niks. Wij snappen dat en houden er rekening mee. Je moet ook altijd in gedachte houden dat jouw instructeur verantwoordelijk is voor jouw én zijn eigen veiligheid. Daarnaast zijn wij ervaren en getraind om rijles te geven aan leerlingen met rijangst en/of faalangst. Geef dit gewoon aan bij jouw proefles. We zorgen ervoor dat jij met veel zelfvertrouwen jouw eerste meters maakt! Dat doen we door bijvoorbeeld rustig de tijd te nemen.

We geven hier een aantal tips, om jouw eerste rijervaring tot een succes te maken:

  • Je kunt bijvoorbeeld alvast de belangrijkste theorieregels doorlezen. Als je weet aan wie jij voorrang moet verlenen en wie jou voorrang moet geven dan helpt dat al.
  • Trek comfortabele kleding aan, hakken of slippers zijn niet aan te raden.
  • Zorg dat je voldoende gegeten en gedronken hebt.
  • Zorg dat je voldoende uitgerust bent.
  • Kies het juiste moment van de dag. Ben je meer een ochtendmens? Vanzelfsprekend is een proefles in de ochtend dan effectiever. Ben jij meer een middagmens, dan beter ’s middags inplannen. Je kunt bij ons rijlessen vanaf ’s ochtends 08.30u tot ’s avonds 19u.
  • Qua houding geldt: het is logisch dat je foutjes maakt, vragen stellen is nooit dom, luister goed naar de instructies tijdens het rijden. Tot slot, probeer vooral te genieten!

rijschool van voorst theorie downloads

Hoe verloopt de proefrijles?

Je hebt je voorbereid voor zover dat kan. Verder kun je niet veel meer doen dan de proefles gewoon op je af laten komen. Je hebt een moment ingepland en wij zorgen ervoor dat je op dat tijdstip op het door jouw opgegeven adres wordt opgehaald door een instructeur. De proefles is bedoeld om jou een idee te geven van onze manier van lesgeven. Tijdens de proefrijles neem jij plaats achter het stuur en de instructeur op de bijrijder stoel. De instructeur heeft net als jij een gas- en rempedalen en verschillende spiegels waarmee hij jouw kijkgedrag en de omgeving in de gaten houdt.

Na kennisgemaakt te hebben behandelen we eerst de voor jou beste rijpositie. Hoe ver plaats je jouw stoel ten opzichte van het stuur en waar moet je op letten bij het afstellen van de spiegels. We bespreken de auto en de verschillende knoppen en leggen uit hoe de auto start. Verder zal de proefrijles vooral met feeling te maken hebben. Je rijdt de eerste keer naar een rustige en veilige omgeving.  Je ervaart dan hoe het is om in een auto te rijden. Wij kunnen ondertussen een beeld vormen en zien hoeveel gevoel jij hebt voor sturen, gas geven (doseren in stapjes), remmen, schakelen, kijken en anticiperen. Het is logisch dat dit niet perfect gaat. Na de autorijles word je weer op het gewenste adres afgezet. We bespreken het autorijden dan nog even kort na. Rijschool Van Voorst beschikt over een camerasysteem, waarmee we jouw rijles terug kunnen kijken.

Je hoeft niet direct te zeggen of je verder wilt of niet, denk er rustig over na. Een goede klik met de instructeur is belangrijk. Wil je toch liever een andere instructeur hebben? Geef dat gerust aan tijdens de proefles of in een mail achteraf. Kennismaken met een andere instructeur is altijd mogelijk. Weet je al zeker dat je verder wilt? Dan kunnen we gelijk de eerste echte rijles inplannen! In de vervolglessen gaan we dieper in op de behandelde onderdelen en bereiden we jou zo goed mogelijk voor op het halen van je rijbewijs.

Een proefles van 60 minuten kost €46,- en een proefles van 90 minuten kost €69,-. Plan je proefles nu in via dit formulier of lees meer over autorijden bij Rijschool van Voorst op deze pagina.