072-5742293

Op welke leeftijd het hoogste slagingspercentage?

Gepubliceerd op

Op welke leeftijd het hoogste slagingspercentage?

Hoogste slagingspercentage jongeren van zeventien of achttien jaar?

2toDrive is op 1 november 2011 als experiment ingevoerd. Met ingang van 15 maart 2018 is 2toDrive in de wet opgenomen en een structurele regeling, mede omdat deze groep het hoogste slagingspercentage heeft. 2toDrive is in Nederland ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Door jongeren onder begeleiding te laten rijden kunnen zij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring opdoen. Zo willen we het aantal ongelukken waar jongeren bij betrokken zijn verminderen. Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar al beginnen met rijlessen, vanaf 17 jaar het praktijkexamen afleggen en vanaf 18 jaar direct zelfstandig de weg op.

Wij bij Rijschool van Voorst krijgen regelmatig de vraag of we een hoger slagingspercentage hebben bij jongeren die op 17 jarige leeftijd examen doen of een hoger slagingspercentage bij 18 jarigen.

Laten we voorop stellen dat wij bij Rijschool van Voorst al trots zijn op een heel hoog slagingspercentage gemiddeld! Helemaal bijzonder is dit hoge slagingspercentage omdat wij bij Rijschool van Voorst een specialisatie hebben in het geven van rijles aan jongeren en ouderen met bijvoorbeeld last van faalangst. Het slagingspercentage is een van de hoogste in de regio!

Maar terugkerend op de vraag, is de kans groter om in een keer te slagen als je 17 bent of toch beter om te wachten tot je 18e?

Uit diverse artikelen waaronder die van 2toDrive is gebleken dat in de periode 2017 – 2018 het hoogste slagingspercentage is behaald door 17 jarigen. Dit zien wij ook in onze dagelijkse praktijk, het aantal 17-jarigen dat bij ons is in een keer is geslaagd voor het examen is hoger dan het slagingspercentage van 18 jarigen. Het verschil is overigens niet heel groot.

Wil jij meer weten over hoe slagingspercentages gemeten worden, lees dan ons artikel “Slagingspercentage Rijschool van Voorst een van de hoogste in omgeving Heerhugowaard”.